Oktatási stratégia

Az oktatás megkezdését anyag, eszköz, és általános ismeretek megbeszélése előzi meg, melynek folyamán megismerkedünk minden, esetleg nem fontosnak érezhető apró részlettel, amik hozzá segítik majd a tanulót ahhoz, hogy 100%-ban eredményesek legyenek a mindennapokban.  Kikérdezem a tanulót, hogy mi az, ami számukra a legnehezebb, mi az ami nem teljesen egyértelmű, hogy ezekre a kérdésekre kitérjünk munka közben, hogy amik esetleg elkerülné a figyelmünket a tanulás alatt, azokat a részleteket is tisztává tehessük!
Oktatásaim alkalmával, legyen az kis csoportos vagy egyéni oktatás, minden esetben teljesen az alapoktól kezdve, az előkésztés helyes és precíz technikájával indul a képzés, melynél minden lehetséges buktatót, illetve hibát feltárva megbeszéljük azokat, kitérünk a megszokott, esetlegesen rosszul berögződött munkafolyamatokra, megvizsgáljuk hogy mit miért kell elvégeznünk, és kizárjuk az esetleges időhúzó  tevékenységeket.
Hiszem azt, hogy ha tökéletes előkészítés magabiztos ismerete a kezünkben van, tartós és technikailag tökéletesen precíz munkát adhatunk ki a kezünkből, tiszta lelkiismerettel elkérve a szolgáltatásunk árát.

Mindenki számára a legnagyobb kihívással folytatódik a munka, amely a sablonozás technikája. Ez az a téma kör, ami szinte minden, akár sok-sok éve a szakmában dolgozó szakember számára egy igazi kihívást jelent nap mint nap, vendégről vendégre. A képzés folyamán mindenki számára érthető módon, rajzokkal, és modellezéssel egybekötve segítek megérteni, meglátni, megtanítani a helyes sablon felhelyezést, hogy többé ne legyen félelem, ha a vendégnek építeni kell, s nem pedig csak tölteni.

Azt gondolom, hogy a helyes sablon felhelyezés elengedhetetlen része a végső, precíz, formailag helyes épített műkörömnek, hiszen rossz, instabil alapra nem lehet statikailag megfelelő körmöt építeni.

Anyagismereti ismétléssel, és kezeléssel folytatjuk a napot, melynek folyamán rengeteg információt zúdítok a tanulókra, de csak olyanokat, melyek ismerete nélkül nem érthető majd a mit miért, és a mit hogyan kapcsolatok a munka közben. Az anyag felvétel, az anyag felhelyezés helyes módjait vesszük át, az ezzel kapcsolatos buktatókat küszöböljük ki, hogy időben és technikában egyaránt helyes módszerrel tudjunk tovább haladni a végtermék irányába.

Általános oknak tekintem az alapanyagok tulajdonságainak tudás hiányát, az ennek köszönhető rossz, technikailag silány, és optikailag ronda körmök megszületését, valamint hogy sok szakember a hiányos, nem komplex, kevés gyakorlati óraszámú alap képzés következtében nem szereti vagy a zselé, de leginkább a porcelán anyagok alkalmazását.

Lépésről lépésre felépítjük a kész műköröm fizikai tulajdonságait, megértjük, hogy hogyan, miért úgy, és mennyi anyagot helyezünk el, hogy aztán a kész állapotig ne kelljen rengeteg időt a reszelési fázisra áldozni, hiszen az egyik alap elvem, hogy a műkörmöt nem a reszelővel, sem pedig a csiszoló géppel építjük, formázzuk, hanem az ecsettel végezzük az érdemi munka 85%-át, melynek végeztével csak finomítjuk a reszelési technika segítségével a kész körmöt.

Majdnem minden szakember panaszkodik a hosszú ideig tartó kész állapot elérésére, melynek egyik legfőbb oka a helytelen, túl sok, és hibás anyagkezelés, aminek következtében akár triplájára nőhet a reszelési idő.

Reszelési technikával haladunk tovább, amely folyamatot megtisztelünk, időt, energiát szánunk rá, lépésről lépésre átvesszük ennek szabályait, hiszen az egyik legfontosabb munkafolyamatról lévén szó, nem szabad elsiklani felette, csak azért, hogy legyünk már kész.
Sorra véve az összes reszelőt, tulajdonságaikat, helyes típusának megválasztását minden egyes reszelési fázishoz, eljutva a készre formázott körömmel mindaddig, amikor már csak a végső tisztítási folyamatok maradnak az utolsó lépés előtt, amikor a körömnek vissza adjuk a fényét, a ragyogását, s a vendég egy óriási mosollyal nyugtázza az eredményt.

Nagyon fontos tudnivaló, hogy egy nem túl jóra sikeredett építést bizony tűrhető, elfogadható állapotra tudunk emelni egy trükkös, jó reszelési technikával a tarsolyunkba, de egy nagyon jó építést könnyen tönkre tehetünk egy nem megfelelő reszelési stratégia alkalmazásával!

Oktatásaim alkalmával nem a mennyiségi eredményre törekszünk, sokkal inkább a minőség mellett tesszük le voksunkat, hogy ha csak egy köröm is készül a nap végére, de azt valóban megértve, átláthatóan feldolgozva és valós, hasznosítható ismeretekkel életre keltve készítsük, hogy az oktatás alatt szerzett tudás megmaradjon, leülepedjen, átértékelődjön a tanulóban a látott hallott ismeretek hatására az addigi technikája, hibái megértésre kerüljenek, és egy komplex, 100%-ban érthető tudás anyaggal folytathassa munkáját.

Az oktatásaim teljes mértékben márka független képzések, ami azt jelenti, hogy a tanulók hozzák magukkal az összes anyagot s eszközt amit használnak, és e mellett van lehetőségük kipróbálni azokat is, melyeket én használok, amik nekem beváltak a sok-sok kísérletezés, és hosszú éveken át tartó gyakorlások folyamán. A tanfolyamon lehetőség nyílik bármit megvásárolni, amik esetlegesen elnyerik a tanulók tetszését.

SZERETNÉD ELSAJÁTÍTANI A MŰKÖRÖM ÉPÍTÉS TECHNIKÁJÁT?